بدترین شیوه استفاده از مواد شوینده، مخلوطکردن آن با آبگرم و استفاده از آن در محیطهای بسته است. هنگام استفاده از این مواد در حمام و دستشویی و محیطهای بسته حتما درها را باز بگذارید و هواکش را روشن کنید.

برای کاهش آسیبهای ناشی از این مواد در وهله اول باید تاحد امکان استفاده از آنها را محدود کرد و از موادی که کمتر آسیبزا هستند استفاده کرد، به عنوان نمونه پودرهای شویندهای که آنزیم دارند از مواد سفیدکنندهای که بخار دارند، امنتر هستند.
توصیه میشود مواد شوینده شیمیایی که بخار تولید میکنند را از برنامه خود حذف کنید و اگر مجبور به استفاده از آنها هستید حتما در محیطهایی که جریان هوای سریع باعث پراکندهشدن بخارات میشود کار کنید.
از آنجا که در این روزها کار با مواد شوینده علاوه بر آسیبرساندن به ریه و حنجره، ممکن است باعث مسمومیت داخلی هم شود خوردن شیر میتواند مفید باشد. البته شیر در جلوگیری از مسمومیت موثر نیست اما در صورت بروز مسمومیت مفید خواهد بود.
معمولا هنگام مسمومیت نباید بیمار را تحریک به استفراغ کنید، مگر اینکه کمکهای پزشکی فوری امکانپذیر نباشد.
اگر مسموم هوشیار باشد و تشنج نداشته باشد خوردن یک لیوان آب یا شیر به رقیقشدن ماده سمی در بدن کمک میکند، بهویژه اگر مدت کوتاهی از مسمومیت گذشته باشد، در هنگام بروز مسمومیت بهترین اقدام، تلفن به مراکز اورژانس است.
بخار متصاعد شده از ترکیب جوهرنمک و وایتکس برای چشم، پوست و ریه خطرناک است و خانمها باید از ترکیب این دوماده جلوگیری کنند.
این مواد دارای ترکیبات آلی فراری هستند که به سرعت در فضا منتشر شده و دارای اثرات سوء متعددی از جمله سوزش چشم و آلرژیهای مختلف تا سرطان است.
یک آمار عینی ای مطلب نظافت و خانهتکانی آخر هر سال است، که با ازدیاد انبوه عظیمی از بیماران مواجهیم. استنشاق بخارات مواد شوینده باعث تحریکات و آسیبهای جدی و خطرناکی درحنجره شده: و فرد دچار اختلال در تنفس و به خصوص گرفتگی صدا میگردد.
هشدار ما به تمام کسانی که از مواد شوینده استفاده می کنند این است که تمامی موارد ذکر شده را جدی بگیرند حتما جلوی بینی ودهان خود را بپوشانند و از مصرف زیادی و بیش از حد این مواد پرهیز کنند. همین طور توصیه می شود بعد استفاده از این مواد حتما از یک لیوان شیر یا دوغ استفاده نمایند.
نظرات شما عزیزان: